Zoeken

Marokko volgens Forbes potentiële leider in de luchtvaartindustrie

22 mei 2023 - 21:00 - Economie

©

De Marokkaanse luchtvaartsector is in volle bloei. Het koninkrijk beschikt over belangrijke troeven om een bestemming bij uitstek te worden voor investeerders op dit gebied.

In een recent artikel over de troeven en vooruitzichten van de Marokkaanse luchtvaartindustrie, schrijft het tijdschrift Forbes dat Marokko aanzienlijke middelen heeft geïnvesteerd om nationale en buitenlandse investeerders aan te trekken. Zo investeerde het koninkrijk onder meer in de ontwikkeling van geavanceerde industriële platforms, gespecialiseerde opleidingscentra zoals het Instituut voor Luchtvaartberoepen (IMA) en andere infrastructuren, zoals Midparc Casablanca Free Zone.

Lees ook: Marokko heeft strategie om luchtvaartindustrie te veroveren

De sterke inzet van de Marokkaanse autoriteiten voor de ontwikkeling van deze sector heeft zijn vruchten afgeworpen, schrijft Daniel Danino, een industrieel en lid van de Forbes Business Council. Meer dan 140 investeerders hebben er inmiddels voor gekozen om zich in Marokko te vestigen. Vanwege zijn strategische geografische ligging, tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is Marokko een hub voor luchtvaartactiviteiten in de regio, analyseert het Amerikaanse tijdschrift, verwijzend naar de vele partnerschappen van Marokko met gerenommeerde vliegtuigbouwers zoals Boeing, Airbus, Bombardier en Safran, die in het koninkrijk zijn gevestigd.

Met zijn luchtvaartindustrie, bestaande uit het Casablanca Technopark en Tanger Aerospace City, "positioneert Marokko zich om een aantrekkelijke bestemming te worden voor onderhouds-, reparatie- en revisiediensten (MRO)", aldus de auteur van het artikel. In 2022 ondertekende Marokko een strategisch partnerschap met Sabca en Sabena Aerospace, en de Amerikaanse fabrikant Lockheed Martin, om Maintenance Aero Maroc (MAM) op te richten, een 15.000 m² groot state-of-the-art MRO-centrum voor militaire vliegtuigen en helikopters op de luchthaven van Benslimane.

Lees ook: Marokko gaat militaire vliegtuigen zelf onderhouden

Het in Agadir gevestigde Aerotechnic levert ook MRO-diensten, net als Glassbox Technologies, een in het koninkrijk gevestigd bedrijf dat slimme brillen en aangevulde realiteit gebruikt om intelligente onderhoudssystemen te leveren, aldus Forbes. Niet te vergeten is ook "Tanger Tech, een nieuw opgericht technologiecentrum voor de lucht- en ruimtevaart". De auteur van het artikel nodigt investeerders uit om gebruik te maken van het Marokkaanse ruimtevaartplatform en te kiezen voor gekwalificeerde arbeidskrachten, de infrastructuren van de Midparc Free Zone, Tanger Tech en Technopark en te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team