Zoeken

Rabat bij goedkoopste steden ter wereld om te wonen

6 april 2023 - 13:00 - Economie

©

Rabat behoort tot de top 12 van de goedkoopste steden ter wereld om in te wonen. Dat blijkt uit de ranglijst van een website die gebruikers in staat stelt informatie over de kosten van levensonderhoud tussen landen en steden te delen en te vergelijken.

Rabat neemt de 10ᵉ plaats in op de ranglijst van de 12 steden waar men volgens de vergelijkingswebsite Numbeo het goedkoopst kan wonen in de wereld. De stad wordt opgevolgd door Santa Cruz de la Sierra (Bolivia). Boekarest (Roemenië) staat bovenaan de lijst.

Lees ook: Rabat nieuwe hotspot van 2023 volgens Time Magazine

Kaapstad (Zuid-Afrika) komt op de tweede plaats. Het wordt gevolgd door Cartagena (Colombia). Chiang Mai (Thailand), George Town (Maleisië), Jaipur (India) en Lagos (Nigeria) volgen. Larissa (Griekenland) neemt de 8ᵉ plaats en Puebla (Mexico) staat op de 9ᵉ plaats.

Lees ook: Marokko heeft één van de mooiste dorpen ter wereld

Voor het opstellen van de ranglijst heeft Numbeo onder meer rekening gehouden met de gemiddelde uitgaven die door de gebruikers van de site zijn opgegeven, waaronder de geschatte maandelijkse kosten voor een alleenstaande of voor een gezin van vier personen, de maandelijkse huur en de aankoopprijs van een appartement in het centrum van de genoemde steden. Er is ook gekeken naar de gemiddelde prijzen van een kop koffie, een maaltijd voor twee personen en een lidmaatschap van een sportschool.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team