Zoeken

Dit zijn de twee rijkste mannen van Marokko

7 maart 2019 - 14:40 - Economie

©

Forbes heeft zijn jaarlijkse ranking van miljardairs in de wereld gepubliceerd. Twee Marokkanen staan in de lijst.

Aziz Akhannouch, minister van Landbouw en baas van de groep Akwa, is de eerste Marokkaanse miljardair in de lijst. De bewindsman staat op de 1138e plaats met een geschatte fortuin van 2 miljard dollar. Dat is 500 miljoen dollar meer dan in de ranking van 2017, hij was toen 1376e wereldwijd, maar minder dan vorig jaar toen zijn fortuin nog op 2,2 miljard dollar werd geschat.

De zakenman is actief in verschillende sectoren, waaronder gas, aardolie en de chemische industrie. Zijn vrouw, Salwa Idrissi Akhannouch, staat onder meer aan het hoofd van de Morocco Mall in Casablanca, grootste winkelcentrum in Afrika, en heeft een eigen cosmeticamerk. Zij is één van de rijkste vrouwen van Marokko.

Othmane Benjelloun is de tweede Marokkaanse miljardair in de lijst van Forbes met een geschatte fortuin van 1,8 miljard dollar. Hij stond vorig jaar voor Akhannouch in de ranking.

Benjelloun is eigenaar van de groep FinanceCom die onder meer BMCE Bank of Africa bezit. Hij bouwt momenteel de grootste toren van Afrika bij de Bouregreg rivier tussen Rabat en Salé. De Mohammed VI Tower zal een investering van 500 miljoen dollar vergen en in 2022 klaar zijn.

Anas Sefrioui, CEO van Addoha, staat sinds vorig jaar niet meer in de lijst. Volgens Forbes had hij in 2017 nog een fortuin van 1,3 miljard dollar.

Wereldwijd is de baas van Amazon Jeff Bezos de rijkste man met een fortuin van 131 miljard dollar. Daarna volgen Bill Gates met 96,5 miljard dollar en Warren Buffett met 82,5 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team