Zoeken

Marokko koploper investeringen in ontzilting zeewater

22 april 2023 - 17:00 - Economie

©

Marokko heeft Algerije ingehaald in de ranglijst van de negen landen die het meest hebben geïnvesteerd in de ontzilting van zeewater in de MENA-regio.

De MENA-regio vertegenwoordigt 48% van de dagelijkse wereldwijde productie van ontzilt water, volgens een nieuw rapport van BNC Intelligence. Het totale bedrag dat momenteel in de MENA-regio wordt geïnvesteerd in ontziltingsprojecten bedraagt ​​39,3 miljard dollar.

Lees ook: Marokko wil twintigtal installaties voor waterontzilting bouwen

Marokko staat op de 6e plaats in de MENA-regio met totale investeringen van 2,37 miljard dollar, vóór Tunesië (0,95 miljard), Algerije (0,21 miljard) en Koeweit (0,13 miljard). Saoedi-Arabië staat bovenaan de ranglijst met 14,58 miljard dollar aan investeringen, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (10,28 miljard dollar aan projecten), Jordanië, Egypte en Oman.

In Noord-Afrika is Marokko het land dat het meest investeert in de ontzilting van zeewater, met een totaal van 2,37 miljard dollar.

Lees ook: Casablanca krijgt grootste ontziltingsinstallatie voor zeewater in Afrika

Ter herinnering, Marokko heeft vijf grote projecten gelanceerd voor de bouw van ontziltingsfabrieken in de regio’s van Casablanca, Agadir, Oriental en de Sahara met twee projecten in Laayoune en Dakhla.

Bladna.nl