Zoeken

Meerderheid Marokkaanse leerlingen heeft moeite met lezen en schrijven

25 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokkaanse leerlingen hebben moeite om basisvaardigheden te verwerven. 70% van hen heeft nog steeds moeite met lezen en schrijven.

Dit zei de minister van Onderwijs, Kleuterschool en Sport, Chakib Benmoussa, terwijl hij zijn begroting verdedigde in de raadszaal.

Lees ook: Marokkaanse school vergeleken met bordeel

"Een aantal studies en internationale rapporten beoordelen Marokko in termen van het vermogen van studenten om basisvaardigheden te verwerven, onder het internationale gemiddelde", betreurt de minister.

Volgens de bewindsman heeft 70% van de leerlingen nog moeite met lezen, schrijven en rekenen. Ook moet 28% van de kinderen tussen de 12 en 14 jaar begeleid worden voordat ze naar school gaan.

Gezien dit sombere beeld roept de minister op tot een "bundeling van de inspanningen van alle actoren in het onderwijssysteem om kwaliteit in het onderwijs te bereiken en deze situatie te overwinnen".

Lees ook: Een Marokko zonder verlaten kinderen in 2030 (video)

Chakib Benmoussa sprak ook over nieuwe toegangsvoorwaarden voor het openbare onderwijs, die niet goed zijn ontvangen door studenten en vakbonden. "Wij geloven dat kwaliteit gekoppeld is aan het opbouwen van een professionele carrière die begint wanneer men jong is", meent hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team