Zoeken

Een Marokko zonder verlaten kinderen in 2030 (video)

12 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Vereniging van Weeskinderen heeft een bijeenkomst georganiseerd om het recht van kinderen op de erkenning van vaderschap te bespreken. In Marokko groeien veel kinderen op in de marges van de samenleving omdat ze zijn voortgekomen uit ongehuwde ouders.

De voornaamste reden voor het organiseren van de bijeenkomst is een juridisch besluit dat onlangs is genomen waardoor het nog altijd niet mogelijk is om vaders van buitenechtelijke kinderen te dwingen om het vaderschap te erkennen zodat deze kinderen zich kunnen beroepen op alle rechten die kinderen van gehuwde ouders hebben. Het thema van de bijeenkomst luidt dan ook: "Het recht van buitenechtelijke kinderen op het vaderschap: legaal of niet, is het mijn schuld?"

Lees ook: Marokko: afwijzing erkenning "onwettig kind" zorgt voor onvrede

De Vereniging van Weeskinderen laat weten dat het de bedoeling is om de dialoog over dit maatschappelijke probleem op gang te brengen zodat deze gemarginaliseerde kinderen dezelfde rechten zullen hebben als kinderen die zijn voortgekomen uit echtparen. De organisatie streeft ernaar het fenomeen van verlaten kinderen in het koninkrijk, tegen 2030 uit te roeien. Het oplossen van dit probleem zou ook belangrijk zijn in het kader van het nieuwe ontwikkelingsmodel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team