Zoeken

Geen gedwongen vaccinatie van studenten in Kenitra

5 februari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Het Provinciaal Directoraat van Onderwijs in Kenitra heeft de berichten in de media over leerlingen van de middelbare school Ibn Al-Haytam die onder dwang zouden zijn ingeënt tegen Covid-19, omschreven als "ongegronde aantijgingen".

In een toelichting verklaart de directie van de school donderdag dat zij de vaccinatiecampagne (2 doses) van kinderen van 12 tot 17 jaar in goede sfeer en in overleg met de plaatselijke overheid voortzet. Bovendien vindt de operatie in de instelling plaats in aanwezigheid van de voorzitter van de vereniging van ouders van studenten, zo meldt MAP.

Lees ook: Marokko: al 646.000 doses covidvaccin toegediend aan 12-17-jarigen

Zowat 41 studenten hebben de wens geuit een tweede prik te krijgen, terwijl 61 studenten nog geen tweede dosis hebben gekregen.

Lees ook: Marokkaans onderzoek: Covid-19 vaccin verliest snel effectiviteit

De directie van de school veroordeelt deze poging om de operatie, die de leerlingen moet beschermen tegen de golf van besmettingen met het Covid-19, in diskrediet te brengen. Ze is verheugd over de inspanningen van de plaatselijke autoriteiten om de inentingscampagne voor leerlingen van 12-17 jaar verder te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team