Zoeken

Marokkaanse school vergeleken met bordeel

16 november 2021 - 12:20 - Marokko

©

De Marokkaanse predikant Redouane Benabdeslam zou de Marokkaanse school hebben omschreven als een "bordeel" en een "plaats van losbandigheid". Naar aanleiding van deze uitlatingen heeft onderwijsminister Chakib Benmoussa een klacht ingediend tegen de predikant, ook omdat hij ouders heeft opgeroepen om hun kinderen niet op school in te schrijven.

Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia werd de verklaring van de prediker op zijn Instagram-account geplaatst. Hij reageerde met de post op het verhaal van een vader die weigerde om zijn kinderen in te schrijven op school en verklaarde dat hij de voorkeur gaf aan de Koranschool. "Ja, hij heeft dit recht. En trouwens, ik ben het 100% met hem eens. Vroeger was de school een plaats van opvoeding en onderwijs. Maar vandaag is het de bron geworden van losbandigheid en onwetendheid. Je hoeft maar naar een school of een middelbare school te gaan om te zien dat het bordelen zijn geworden", reageerde Redouane Benabdeslam.

Lees ook: Bedreigingen tegen meisjes zonder hoofddoek in Tanger

Alsof dat nog niet genoeg was, voegde hij eraan toe dat "de meerderheid van de meisjes naakt naar school gaat" en dat de jongens zich gedragen "als schooiers". "Ik zeg de meerderheid, zodat er geen achterlijken komen filosoferen", schreef hij nog op zijn Instagramaccount.

Lees ook: School in Marrakech wijst band af met studenten die niet vasten

Volgens het blad is de prediker uit Tetouan in de vuurlinie terechtgekomen van talrijke internetgebruikers, die hem ervan beschuldigen de openbare school te hebben ondermijnd door ze een bordeel of een plaats van losbandigheid te noemen. "Hebben we deze verzinsels nodig? Is er iemand onder ons die luistert naar de fatwa’s van deze zogenaamde fqih en hem volgt?" vroeg een internetgebruiker zich af. Een andere schreef: "Daesh heeft nog steeds ongewapende volgelingen onder ons".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team