Zoeken

Meer boten naar Marokko deze zomer

26 april 2024 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse ferry’s zullen deze zomer extra verbindingen verzorgen via de Straat van Gibraltar. De komst van de Zweedse rederij Stena Line als aandeelhouder van de Marokkaanse maatschappij Africa Morocco Link maakt deze operatie mogelijk.

"Marokkaanse ferry’s en schepen zullen de markt van de oversteken over de Straat van Gibraltar moeten betreden... Dit is een van de verwachte voordelen van de toetreding van de Zweedse rederij Stena Line tot het aandeelhouderschap van de Marokkaanse maatschappij Africa Morocco Link", meldt Les Inspirations Éco. De komst van "6 nieuwe schepen om de vloot van de maatschappij uit te breiden" en de lancering van nieuwe routes naar Spanje, Frankrijk en Italië vanuit de havens in Noord-Marokko worden aangekondigd.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) verandert van eigenaar

Stena Line zet zich in om deze nieuwe lijnen deze zomer operationeel te hebben. "De optie om in de zomer extra schepen te charteren om de sterke vraag op te vangen, met de Marhaba-operatie die de terugkeer van de Marokkaanse diaspora markeert, kan een reddingsboei zijn om in dit hoogseizoen het verschil te maken", legt de krant uit.

Africa Morocco Link, opgericht in 2016 en nu eigendom van transportbedrijf CTM, investeert al enkele jaren in de zomeroperatie Marhaba, die jaarlijks een omzet van een miljard euro genereert. "Voor de Zweedse rederij Stena Line is de toetreding tot het kapitaal van Africa Morocco Link juist bedoeld om optimaal te profiteren van het potentieel van deze strategische as voor de handel en het vervoer van reizigers tussen Afrika en Europa", aldus het blad.

Lees ook: CTM koopt Africa Morocco Link

"Bovendien is er de laatste tijd een toenemende interesse van niet-mediterrane rederijen in de oversteek van de Straat van Gibraltar, wat veel zegt over de kansen en uitdagingen. In september vorig jaar nam de Deense rederij DFDS (Det Forenede Dampskibs-Selskab) Seaways FRS Ibéria/Maroc over." Voor Operatie Marhaba 2023 werden 32 ferry’s en schepen ingezet voor het transport van Marokkanen uit Europa naar de Marokkaanse havens en vice versa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team