Zoeken

CTM koopt Africa Morocco Link

6 april 2024 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse groep CTM, onderdeel van de O Capital Group van Othman Benjelloun, heeft een meerderheidsbelang (51%) in Africa Morocco Link (AML) verworven van Bank Of Africa. Deze overname, die nog onderworpen is aan goedkeuring van de autoriteiten, past in de diversificatiestrategie van CTM.

CTM wil met zijn expertise in personen- en goederenvervoer AML verder ontwikkelen. AML werd in 2016 opgericht door Bank Of Africa en de Griekse rederij Attica Holdings SA. Het bedrijf exploiteert veerdiensten voor vracht en passagiers tussen Tanger Med en Algeciras.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) koopt nieuwe veerboot

CTM wil een belangrijke speler worden in de multimodale mobiliteit in Marokko en de regio. De overname van AML is een belangrijke stap in die richting. AML bedient een belangrijke markt met de veerdienst tussen Tanger Med en Algeciras.

Lees ook: CTM verliest helft van zijn omzet

Daarnaast is er een nieuwe lijn tussen Tanger Stad en Tarifa gepland voor deze zomer. Deze zeeroute is bedoeld voor de vele Marokkanen die in het buitenland wonen en tijdens de vakantie naar hun thuisland terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team