Zoeken

Africa Morocco Link (AML) verandert van eigenaar

10 april 2024 - 19:00 - Economie

©

De Zweedse rederij Stena Line Holding BV is op het punt om 49% van de aandelen van de in Marokko gevestigde rederij Africa Morocco Link (AML) te kopen. Deze aandelen zijn nu nog in handen van de Griekse rederij Attica Holdings S.A.

De in 2016 opgerichte rederij AML was tot voor kort in handen van Bank Of Africa (51%) en de Griekse rederij Attica Holdings SA (49%). Vorige week nam de Marokkaanse groep CTM de participatie van de Bank Of Africa over. Deze week kondigt Stena Line in een persbericht aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om de 49% van de aandelen van AML die in handen zijn van Attica Holdings S.A. te kopen. De overname wacht nog op goedkeuring van de Marokkaanse Mededingingsautoriteit.

Lees ook: CTM koopt Africa Morocco Link

"De overeenkomst omvat de 49% participatie van Attica Group in AML, evenals de twee schepen Morocco Star en Highspeed 3 die in handen zijn van dochterondernemingen van Attica Group", aldus een persbericht. "Het totale bedrag bedraagt 49 miljoen euro, terwijl de nettowinst meer dan 21 miljoen euro zou moeten bedragen en zal worden opgenomen in de resultaten van de groep zodra de transactie is afgerond", aldus Attica Group in een persbericht.

Deze overname is van groot belang voor Stena Line. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe zakelijke kansen die ons op de lange termijn in staat stellen om te overleven en veerkrachtig te zijn. De Straat van Gibraltar is een strategische locatie voor passagiers die tussen Afrika en Europa reizen en voor de wereldhandel. De vrachtvolumes in de regio zullen naar verwachting de komende jaren toenemen als gevolg van de positieve industriële groei en de internationale handel in Marokko", aldus Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line, in het persbericht. "Deze routes, hun havens en de omliggende industrieën zijn in ontwikkeling en zullen naar verwachting de komende tien jaar een gezonde groei van de vrachtmarkt teweegbrengen."

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) koopt nieuwe veerboot

AML, met hoofdkantoor in Tanger, exploiteert een veerdienst tussen Tanger Med en Algeciras. Het is de bedoeling om deze zomer een nieuwe snelle veerbootdienst tussen Tanger Ville en Tarifa te lanceren. De eerste route is open voor vracht- en passagiersklanten, terwijl de tweede route een route voor passagiers en auto’s zal zijn. AML had in december 2021 een kapitaal van 140 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team