Zoeken

Extra veerboten naar Marokko voor Marhaba 2024

11 mei 2024 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van Operatie Marhaba 2024, zal rederij Balearia 15 dagelijkse verbindingen uitvoeren naar Marokko vanuit de havens van Algeciras, Almería, Motril en Malaga.

Om de toestroom van Europese Marokkanen die deze zomer naar Marokko gaan in het kader van Operatie Marhaba op te vangen, heeft Balearia 15 dagelijkse verbindingen naar de Marokkaanse havens gepland, waarvan 12 naar Tanger Med vanuit Algeciras, twee naar Tanger Med vanuit Motril en één naar Nador vanuit Almería, meldt Infopuertos.

Lees ook: Nador: gloednieuw veerbootterminal om Marokkaanse diaspora te verwelkomen

Het maritiem bedrijf voert ook 10 dagelijkse verbindingen uit tussen Algeciras en Ceuta en behoudt haar twee dagelijkse verbindingen naar de haven van Melilla, waarvan er één vertrekt vanuit Malaga en de andere vanuit Motril. In totaal heeft Balearia 27 dagelijkse rotaties gepland in het kader van Operatie Marhaba, die worden verzorgd door 10 schepen, wat neerkomt op bijna een derde van haar vloot.

Aan boord van de schepen voor de verbindingen naar Marokko worden diensten aangeboden die zijn afgestemd op de behoeften van de Marokkaanse diaspora. De maatschappij stelt Arabisch- en Franssprekende assistenten ter beschikking van de Marokkaanse passagiers aan boord. De passagiers hebben ook toegang tot halalvoedsel in de bars en restaurants aan boord en kunnen zelfs bidden in de daarvoor bestemde gebedsruimtes tijdens de reis.

Lees ook: Chaos in Tanger: één enkele veerboot en uren wachten

Balearia heeft ook een telefonische service in het Arabisch, evenals 21 verkooppunten voor tickets langs de routes in Marokko en Spanje. Passagiers kunnen overdag met de veerboot reizen met vertrek om 9.00, 14.00 of 15.00 uur, afhankelijk van de dag van de week, of met de nachtveerboot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team