Zoeken

Medische opleiding wordt korter in Marokko

3 juli 2022 - 15:08 - Marokko

©

Met veel moeite is de Marokkaanse regering erin geslaagd de studie van algemene geneeskunde, farmacie en tandheelkunde te hervormen.

De duur van de studies in algemene geneeskunde, farmacie en tandheelkunde wordt nu teruggebracht van 7 tot 6 jaar. Dit staat in de mededeling die de minister van Hoger Onderwijs afgelopen donderdag aan de voorzitters van de universiteiten en de directeuren van de regionale academies voor onderwijs en opleiding heeft gestuurd. Abdellatif Miraoui zei ook dat er voor het academiejaar 2022-2023 3489 plaatsen zijn gereserveerd voor geneeskunde, 435 voor farmacie en 355 voor tandheelkunde.

Lees ook: Marokko: regering belooft maandsalaris van 100.000 dirham voor artsen

"Deze maatregel maakt deel uit van de uitvoering van een koninklijk opgedragen taak. Het gaat om de veralgemening van de sociale zekerheid, en in concreto om de pijler die verband houdt met de modernisering van het gezondheidsstelsel en de verbetering van de zorgverlening aan alle bevolkingsgroepen. Deze groepen worden (of zullen worden) getroffen door de huidige uitvoering van de verplichte ziekteverzekering (AMO)," aldus de verklaring van de minister.

Lees ook: Amerikaan in Marokko verbaasd om behandeling van slechts 31 dollar

De verkorting van de opleidingsduur in de geneeskunde heeft een felle polemiek ontketend op sociale netwerken. Sommige Internetgebruikers zijn van mening dat dit besluit alleen niet voldoende is om het tekort aan medisch personeel op te lossen. Er zouden parallel daarmee begeleidende maatregelen moeten worden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team