Zoeken

Amerikaan in Marokko verbaasd om behandeling van slechts 31 dollar

3 juni 2022 - 17:00 - Marokko

©

Een 23-jarige Amerikaanse tiktokker moest behandeld worden in een Marokkaans ziekenhuis. Hij deelde de ervaring op zijn account waar hij zegt enorm verbaasd en opgelucht te zijn over de rekening van 31 dollar.

Tijdens een reis in Marokko liep de 23-jarige Christian Grossi een voedselvergiftiging op. "Ik viel flauw en zakte in elkaar op de stoep. Ik werd wakker terwijl vier Marokkaanse mannen water over mijn hoofd goten. Ze spraken alleen Arabisch op één woord na: ziekenhuis," zegt hij in een video die op zijn TikTok-account is geplaatst.

Lees ook: Marokko: kliniek eist 8 miljoen dirham voor één nacht, patiënt overleden

Grossi werd in het ziekenhuis opgenomen en kreeg via twee infusen met antibiotica en medicijnen tegen misselijkheid toegediend, meldt de Independent. De volgende dag voelde hij zich beter, maar hij was bang voor een hoge rekening. "Ik had geen ziektekostenverzekering, dus ik had geen idee hoeveel het me zou gaan kosten," vertelde de jonge Amerikaan.

Lees ook: Marrakech: 9 leden zelfde familie naar ziekenhuis door sandwich

De verpleegster overhandigde hem tot zijn grote verbazing een rekening voor de overnachting en de behandeling met een bedrag van $31 (310 dirham). Zijn verbazing was groot daar medische zorg in de Verenigde Staten tot de duurste ter wereld behoort: de gemiddelde kosten van een bezoek aan de spoedeisende hulp schommelen tussen 1200 en 1500 dollar (tussen 12.000 en 15.000 dirham).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team