Zoeken

Marrakech installeert ruim 300 bewakingscamera’s

15 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

De groep Al Omrane heeft besloten om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor de installatie van een aanvullend videobewakingssysteem. Hiermee beoogt de groep de verdere beveiliging van het toeristische circuit in de oude medina.

Een eerste aanbesteding werd in het voorjaar van vorig jaar uitgeschreven maar leverde geen resultaten op volgens de managers van de groep. Ze hebben de investering die voor dit project was gepland daarom naar boven bijgesteld, meldt TelQuel.

Lees ook: Marrakech bij topbestemmingen 2022 volgens New York Times

Voor zijn nieuwe ambities heeft Al Omrane een bedrag van 20,3 miljoen dirham gemobiliseerd, of 2,3 miljoen dirham meer dan vorig jaar. Deze stijging is te verklaren door het aantal camera’s, dat is gestegen tot 310, tegen 223 vorig jaar.

Het gaat om de installatie van 238 intelligente vaste camera’s, 20 mobiele PTZ-camera’s, 20 camera’s voor het lezen van kentekenplaten, 30 camera’s voor gezichtsherkenning en twee intelligente panoramische camera’s voor het toeristische circuit van de oude medina van de okerkleurige stad.

Lees ook: Marrakech gaat strijd aan met illegale woningen

De nieuwe aanbesteding omvat ook de oprichting van een datacentrum volgens internationale normen, gelegen op het Djemaa El Fna-plein, dat dienst zal doen als stroom- en analysecentrum voor de opgenomen beelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team