Zoeken

Marrakech gaat strijd aan met illegale woningen

19 november 2021 - 19:50 - Marokko

©

De stad Marrakech is maandag begonnen met de sloop van illegale woningen en wil de strijd intensiveren tegen de illegale bezetting van de openbare ruimte in verschillende wijken van de stad.

Al Akhbar bericht dat de toeristische stad sterk te lijden heeft onder het fenomeen van ongecontroleerde bouwen, dat sterk is gegroeid sinds het begin van de coronapandemie en in aanloop van de verkiezingen van september dit jaar.

Lees ook: Marokko: 300.000 gezinnen uit sloppenwijken gehaald

Op basis van meerdere rapporten van de inspectiecommissie heeft de gemeente besloten om tientallen illegale woningen te slopen. Zo werden woningen met de grond gelijk gemaakt in het arrondissement Annakhil en in douar Gharbaoua, waar meerdere bulldozers werden gestuurd om niet alleen woningen maar ook volledige sloppenwijken te verwijderen.

Lees ook: Marokko: laatste sloppenwijk Tanger gesloopt (foto’s)

Volgens plaatselijke bronnen zullen in de komende dagen en weken gelijkaardige acties worden gevoerd in de wijk Daudiate. De commissie zou verschillende overtredingen van de stedenbouwkundige regels hebben vastgesteld in de wijk Diour El Massakine, met name door eigenaren van cafés en restaurants.

Bladna.nl