Zoeken

Scheepvaartlijn Huelva-Marokko over enkele weken operationeel

15 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Verwacht wordt dat de nieuwe scheepvaartlijn Huelva-Marokko in het eerste kwartaal van 2022 in bedrijf zal worden genomen. De haven van Huelva wil in het eerste kwartaal van 2022 een reguliere scheepvaartverbinding met Marokko opzetten, aldus Pilar Miranda, voorzitter van de havenautoriteit.

Bij de voorstelling van de balans van vorig jaar verklaarde Pilar Miranda dat de nieuwe verbinding met Marokko reeds in het eerste kwartaal van dit jaar operationeel zal zijn en die met het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk vóór de zomer. De haven van Huelva registreerde in 2021 een totaal verkeersvolume van meer dan 30,5 miljoen ton. De omzet bedroeg meer dan 43,7 miljoen euro, een stijging met 2,1% ten opzichte van 2020, aldus Miranda.

Lees ook: Marokko legt ook bootverkeer aan banden

Dankzij de uitbouw van het investeringsplan werd de infrastructuurcapaciteit verhoogd en de doeltreffendheid van de havenactiviteiten verbeterd. Mirande voegde er nog aan toe dat Huelva zich profileert als "leider in de Spaanse havensector voor het passagiers- en vrachtvervoer naar de Canarische eilanden". Meer dan 77 miljoen euro is geïnvesteerd in de ontwikkeling van de infrastructuur om de concurrentiepositie van de haven van Huelva te versterken, verzekerde de voorzitter van de havenautoriteit, die meedeelde dat de zuidelijke golfbreker met 525 meter is verlengd voor een bedrag van 33 miljoen euro.

Lees ook: Huelva start scheepvaartlijn met Marokko

Op het gebied van aansluitingen heeft de haven van Huelva haar gehele interne spoorwegnet vernieuwd om het vervoer per spoor in haar verzorgingsgebied mogelijk te maken. In de loop van het jaar is een verdere modernisering van deze infrastructuur gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team