Zoeken

Marokko in wereldtop goedkoopste familievakantiebestemmingen

19 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

Marokko behoort tot de goedkoopste vakantielanden ter wereld om met het gezin te bezoeken. Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse website Insider Monkey.

Het koninkrijk staat op de achtste plaats in de top 10 van "goedkope" gezinsvakantiebestemmingen. Insider Monkey schat dat een weekverblijf in Marokko voor twee personen 935 dollar kost (exclusief vliegtickets). "Marokko is één van de meest budgetvriendelijke reisbestemmingen", aldus Insider Monkey. De website voegt toe dat Marokko op de 14e plaats staat op de lijst van 20 landen met de laagste kosten voor levensonderhoud voor Amerikaanse burgers. Binnen Afrika staat Marokko op de derde plaats, achter Egypte en Ethiopië, en op de tweede plaats in de Arabische wereld, na Egypte.

Lees ook: Beroemdheden massaal naar Marokko deze zomer

Egypte voert de ranglijst aan van de 15 "goedkoopste" gezinsvakantiebestemmingen ter wereld, gevolgd door India. Daarna komen Servië, Colombia, Ethiopië, Polen en Rusland. Bulgarije staat op de 9e plaats, gevolgd door Albanië. Panama staat op de 11e plaats, Hongarije op de 13e plaats en Roemenië en Zuid-Afrika sluiten de lijst af.

Lees ook: Marrakech bruist weer van leven, toeristische sector dolblij

Om de ranglijst op te stellen, heeft Insider Monkey de 50 populairste toeristische landen ter wereld in 2023 op een rijtje gezet. Vervolgens werden ze gesorteerd op basis van de kosten van een weekverblijf voor twee personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team