Zoeken

Marrakech bruist weer van leven, toeristische sector dolblij

18 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De toeristische sector in Marrakech bruist weer van leven. Hoteliers in de rode stad hadden het druk met volle bezetting tijdens het weekend van Eid ul-Fitr. De rest van het seizoen belooft veel goeds.

De hotels in Marrakech zaten het afgelopen weekend vol met nationale en internationale toeristen ter gelegenheid van de viering van Eid ul-Fitr, die het einde van de Ramadan markeert. "Deze uitzonderlijke drukte is grotendeels te wijten aan de samenloop van Eid ul-Fitr en het begin van de schoolvakanties in Frankrijk, wat de 230 hotels in de stad een gouden kans bood", schrijft L’Économiste.

Lees ook: WK 2030: kandidatuur van Marokko in gevaar?

Lahcen Zelmat, vice voorzitter van de regionale toeristenraad van Marrakech-Safi, legt uit dat met "reclamecampagnes, all-inclusive promoties en de reislust, de toestroom van nationale toeristen erin is geslaagd om het seizoen in Marrakech nieuw leven in te blazen." Het vakblad voegt toe dat "deze bloeitijd ook ten goede komt aan de handelaars en ambachtslieden in de medina, evenals aan de eigenaren van vakantiewoningen zoals Airbnb, die ook een sterke vraag ervaren."

"Hoewel de reserveringen en verkopen voor de voorjaarsvakantie al weken geleden zijn afgesloten, zijn last minutes nog steeds populair en vertegenwoordigen ze soms tot 30% van de aankomsten", benadrukt het blad. Volgens professionals steeg het aantal toeristenaankomsten in Marrakech tussen januari en april 2024 met 10% en het aantal overnachtingen met 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. In januari werden er zo’n 700.000 overnachtingen geregistreerd.

Lees ook: Gratis gidsen voor toeristen in Marrakech

Ook evenementen keren terug naar Marrakech en de rest van het seizoen belooft veel goeds. "Evenementen keren terug in april met de tweede editie van Gitex Africa Morocco, die plaatsvindt onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI. Dit is een belangrijk evenement op het gebied van digitalisering en technologische innovatie, gepland van 29 tot 31 mei 2024", aldus de publicatie, die meldt dat er voor dit evenement zo’n 50.000 inkoopbezoekers, 1800 exposanten en 550 ministeriële delegaties worden verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team