Zoeken

Marokko heeft twee luchthavens in Afrikaanse top

22 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

Hoewel geen enkele Marokkaanse luchthaven zich in de top 100 van beste luchthavens ter wereld bevindt, scoren twee Marokkaanse luchthavens erg goed in Afrika.

Volgens een ranglijst van Skytrax, een gerenommeerd bureau voor luchtvaartconsultancy in Londen, bezetten de luchthaven Mohammed V van Casablanca en de luchthaven Marrakech Menara respectievelijk de 4e en 6e plaats in de top 10 van beste luchthavens in Afrika.

Lees ook: Luchthaven Marrakech Menara onder druk

De top 3 van de Afrikaanse ranglijst wordt gedomineerd door Zuid-Afrikaanse luchthavens: Kaapstad, Durban en Johannesburg. Deze luchthavens zijn tevens de enige Afrikaanse luchthavens die in de wereldtop 100 staan. De luchthaven van Mauritius bemachtigt de 5e plaats, gevolgd door de luchthaven van Addis Abeba op de 7e plaats. De luchthavens van Kigali en Caïro vervolledigen de top 10 in Afrika, met de luchthaven van Nairobi op de 10e en laatste plaats.

Lees ook: Grootschalige plannen Mohammed V-luchthaven

Op wereldschaal is het Hamad International Airport in Qatar, geopend in 2014, uitgeroepen tot de beste luchthaven. Het wordt gevolgd door Singapore Changi Airport, Incheon International Airport in Seoel (Zuid-Korea) en twee Japanse luchthavens: Tokyo Haneda Airport en Tokyo Narita Airport. De luchthaven Charles de Gaulle in Parijs (Frankrijk) bezet de 6e plaats, gevolgd door Dubai International Airport (Verenigde Arabische Emiraten), Munich Airport (Duitsland) en Zurich Airport (Zwitserland). Istanbul Airport (Turkije) maakt de top 10 van beste luchthavens ter wereld compleet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team