Zoeken

Marokko: "Wereld-Marokkanen investeer hier"

29 juli 2020 - 22:00 - Economie

©

Minister Nezha El Ouafi van Marokkanen in het buitenland had eerder deze week een ontmoeting met de verantwoordelijken van de afdeling voor wereld-Marokkanen van het ondernemingsverbond CGEM (MeM by CGEM) om nieuwe strategieën te bespreken om wereld-Marokkanen die in Marokko willen investeren te begeleiden.

De voorzitter van "MeM by CGEM" stond aan het hoofd van de delegatie en gaf tijdens de meeting een overzicht van het belang van wereld-Marokkanen voor de Marokkaanse economie en hun wil om aan de grote hervormingen in Marokko deel te nemen.

In een verklaring aan persagentschap MAP stelt het ministerie van wereld-Marokkanen dat de ontmoeting tot doel had "de economische vaardigheden te mobiliseren, het vertrouwen van in het buitenland wonende Marokkaanse investeerders te winnen en hun integratie in de post-coronavirus economische projecten in Marokko te garanderen".

Tijdens de meeting werd de noodzaak benadrukt om in het buitenland gevestigde Marokkaanse ondernemers te steunen en te begeleiden en hen te motiveren om in Marokko te investeren. Deze gemeenschap heeft namelijk de vaardigheden en het potentieel om het land te helpen de impact van de coronavirus pandemie op de nationale economie te verminderen.

De werksessie was de gelegenheid om een actieplan te presenteren dat tot doel heeft wereld-Marokkanen aan te moedigen om te investeren in prioritaire sectoren die de economie zullen helpen herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team