Zoeken

Marokko brak warmterecords in 2021

10 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko staat op de ranglijst van landen die in 2021 warmterecords hebben verbroken of bereikt. Dit is gebleken uit cijfers die sinds 1992 door een Spaanse klimatoloog zijn geregistreerd.

Volgens deze gegevens, geanalyseerd door klimatoloog Maximiliano Herrera op zijn website "Extreme Temperaturen in de Wereld", hebben landen als Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Canada, de Verenigde Staten, Turkije, Taiwan, Italië, Tunesië en Dominica in 2021 warmterecords verbroken of bereikt, meldt El Espectador.

Lees ook: Marokko na stormbuien geteisterd door hittegolf

Behalve deze tien landen verbraken 107 andere landen hun record voor de hoogste temperatuur en vijf andere hun maandrecord voor de laagste temperatuur, aldus de wetenschapper, die opmerkte dat in 2021 in totaal meer dan 400 meetstations over de hele wereld hun eigen temperatuurrecord hebben verbeterd.

Volgens The Guardian had het Chinese meteorologische bureau reeds voorspeld dat het land het warmste jaar in zijn geschiedenis zou doormaken.

Lees ook: Zware sneeuwval in Marokko vanaf donderdag

Vorig jaar werden nog andere buitengewone weerfenomenen geregistreerd, zoals de Siberische hittegolf in de zomer en de vrieskou in Texas in februari, om nog niet te spreken van de hittegolf die halverwege het jaar de westkust van de Verenigde Staten trof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team