Zoeken

Israël verbiedt reizen naar Marokko

22 december 2021 - 12:40 - Marokko

©

Israël raadt zijn burgers af naar Marokko te reizen, aangezien het koninkrijk sinds maandag op de rode lijst staat. Dit is het hoogste alarmniveau voor Covid-19.

Op de rode lijst van Israël staan sinds maandagmiddag naast Marokko, ook Italië, de Verenigde Staten, België, Duitsland, Hongarije, Portugal, Canada, Zwitserland en Turkije. Reizen naar deze landen is verboden. De aanbevelingen werden door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid voorgesteld tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering en werden goedgekeurd door het kabinet belast met de monitoring van de coronapandemie en de Commissie Juridische en Constitutionele Zaken van het Parlement.

Lees ook: Marokko verbiedt nieuwjaarsviering en stelt avondklok in

De aanbevelingen hebben reeds reacties uitgelokt. "Ik zal geen nieuwe beperkingen steunen tot er hulp is voor de luchtvaartmaatschappijen," waarschuwde Vervoersminister Merav Michaeli. Zij betreurde het dat duizenden arbeiders, die geen andere manier hebben om in hun levensonderhoud te voorzien, aan hun lot worden overgelaten terwijl de Knesset niets doet en niets organiseert om hen te helpen. "Dit zijn essentiële werknemers, en de luchtvaartmaatschappij is een dienst die de staat Israël in stand moet houden”, ging ze verder.

Lees ook: Marokko geeft onderdanen nog één week om terug te keren

Zondag werd het besluit van de regering om met ingang van maandag de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland, Noorwegen, Spanje, Finland, Frankrijk en Zweden aan de lijst toe te voegen, goedgekeurd door de Commissie Juridische en Constitutionele Zaken van het Parlement. Groot-Brittannië, Denemarken, Zuid-Afrika en tientallen andere Afrikaanse landen staan reeds op de lijst.

Bladna.nl