Zoeken

Kroonprins Abu Dhabi op bezoek in Marokko

22 december 2021 - 10:00 - Marokko

©

De kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al-Nahyane, is sinds maandag 20 december 2021 in Marokko voor een privé-bezoek.

De kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al-Nahyane is maandag in Marokko aangekomen in het kader van een privé-bezoek, meldt Barlamane. Dit bezoek volgt op een overleg in Riyad, van de zes landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC), met name Saudi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Oman en Qatar. Tijdens deze bijeenkomst hebben de GCC-leiders hun steun uitgesproken voor de territoriale integriteit van Marokko.

Lees ook: Verenigde Arabische Emiraten schenken Mirage 2000-9 vliegtuigen aan Marokko

De Verenigde Arabische Emiraten en Marokko hebben goede betrekkingen. In 2020 opende Abu Dhabi een consulaat-generaal in Laayoune, in de Marokkaanse Sahara.

Lees ook: Verenigde Arabische Emiraten komen met visum van 5 jaar voor Marokkanen

Dit jaar heeft gedelegeerd minister van Administratie en Landsverdediging, Abdellatif Loudiyi, op 29 maart ook een delegatie ontvangen van de Verenigde Arabische Emiraten onder leiding van generaal-majoor Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi. De twee bewindslieden bespraken de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen, waaronder de militaire samenwerking en manieren om deze te versterken, door middel van de bevordering van de interoperabiliteit tussen de legers van beide landen en het delen van knowhow.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team