Zoeken

Royal Air Maroc gaat vliegtickets niet terugbetalen

15 mei 2020 - 20:00 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Toerisme heeft begin deze week een wetsvoorstel ingediend zodat toeristische bedrijven en luchtvaartmaatschappijen, waaronder Royal Air Maroc, geannuleerde boekingen of tickets vanwege de coronacrisis niet hoeven terug te betalen.

De tekst werd aan een parlementaire commissie voorgelegd en heeft betrekking tot geboekte reizen, hotels en vliegtickets die tussen 1 maart en 30 september werden geannuleerd als gevolg van de coronavirus pandemie.

Het wetsontwerp werd eind april al door de regering goedgekeurd maar moet nu nog in het parlement worden gestemd. Het doel is toerismeprofessionals en luchtvaartmaatschappijen van een faillissement te redden. Gedupeerde klanten zullen een gelijkwaardige dienst voorgesteld krijgen in plaats van een terugbetaling.

Volgens de International Air Transport Association (IATA) registreerde de wereldwijde luchtverkeer in maart 2020 de sterkste daling ooit met -52,9% passagiers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Reden hiervan is de sluiting van de grenzen en de annulering van van duizenden vluchten vanwege de covid-19 crisis.

Royal Air Maroc behoort tot de meest getroffen bedrijven in Marokko. De luchtvaartmaatschappij hoopt op een financiële steun van de staat om niet failliet te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team