Zoeken

Covid-19 Marokko: nieuwe oproep tot grootschalige vaccinatie

24 juli 2021 - 19:00 - Marokko

©

Minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid heeft een nieuwe oproep gedaan aan Marokkanen om zich te laten vaccineren. Deze oproep komt na een verontrustende toename van het aantal besmettingsgevallen met het coronavirus in Marokko.

Om een nieuwe en snelle golf van de meer virulente Deltavariant te voorkomen, blijft de Marokkaanse regering vertrouwen op grootschalige vaccinatie. In een verklaring aan de pers wees Ait Taleb op de sterke stijging van het aantal besmettingsgevallen, met name van ernstige gevallen die op de intensive care worden opgenomen. Hij benadrukte dat de mensen die op deze afdelingen zijn opgenomen, tot de leeftijdsgroep behoren van 50-plussers, die verondersteld zijn reeds gevaccineerd te zijn.

Lees ook: Marokkaanse minister van Gezondheid hamert op navolging gezondheidsregels

Volgens de minister zijn deze mensen kwetsbaar, met verschillende onderliggende aandoeningen, waaronder een groot aantal diabetespatiënten. "Helaas zijn deze mensen om vele redenen niet gevaccineerd, onder meer omwille van het type vaccin", aldus de minister, die van de gelegenheid gebruik maakte om nogmaals te zeggen dat alle vaccins hetzelfde resultaat opleveren, namelijk immuniteit tegen de ernstige vormen van de ziekte.

Ook hebben vele Marokkanen zich niet laten inenten omdat zij twijfelen en wachtten op de resultaten van de inentingen, aldus de minister, die eraan toevoegde dat het vaccin een kans is op bescherming die vele burgers helaas hebben gemist.

Naast de bescherming die de vaccinatie biedt, kunnen gevaccineerden ook gebruik maken van het vaccinatiepaspoort voor meer vrijheid en mobiliteit, aldus de minister, die Marokkanen uitnodigde om zich massaal naar de vaccinatiecentra te begeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team