Zoeken

Marokko door de VS uitgenodigd op bijeenkomst over Oekraïne

28 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft dinsdag deelgenomen aan een defensietop georganiseerd door de Verenigde Staten op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland. Het doel van de bijeenkomst was een bespreking van de internationale defensiebijstand aan Oekraïne.

De militaire bijeenkomst, met als naam "Ukraine Defence Consultative Group", bracht NAVO-landen en ook 14 niet-NAVO-landen bijeen, waaronder Marokko, meldt de gespecialiseerde website Breaking Defense. Daarbij wordt opgemerkt dat de bijeenkomst als doel heeft "aan te dringen op hoe de bondgenoten en partners kunnen samenwerken om de voortdurende verdediging van Oekraïne tegen Rusland het best te ondersteunen".

Lees ook: Nasser Bourita heeft telefonisch gesprek met Oekraïense ambtgenoot

De bijeenkomst werd bijgewoond door vier Afrikaanse landen: Marokko, Tunesië, Kenia en Liberia; en drie landen uit het Midden-Oosten: Israël, Qatar en Jordanië. Samen met de andere deelnemende landen bespraken ze onder meer de veranderde tactiek en strategie van Rusland en de militaire behoeften van Oekraïne, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Oekraïne roept ambassadeur in Marokko terug

Tijdens een persconferentie afgelopen vrijdag zei een persvoorlichter van het Pentagon dat "een aantal uitgenodigde en aanwezige landen zijn in feite NAVO-bondgenoten, maar ze komen op een unilaterale en soeverein basis en niet als onderdeel van het bondgenootschap." Hij voegde daaraan toe dat "de Verenigde Staten geïnteresseerd zijn in hoe andere bondgenoten en partners met hun nationale defensie-industrie kunnen helpen bij de verdediging van Oekraïne."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team