Zoeken

Marokko aanwezig op Israëlische top

28 juni 2022 - 11:40 - Wereld

©

Marokko heeft met verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Israël, een ontmoeting gehad over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. De ontmoeting vond plaats in Manama op maandag, enkele dagen voor het eerste bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan de regio.

De top werd georganiseerd naar aanleiding van afspraken die gemaakt werden tijdens de historische bijeenkomst van topdiplomaten in Israël drie maanden geleden. Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, Israël, Marokko, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte aanwezig.

Lees ook: Negev top: Marokko uitgenodigd voor bijeenkomst in Bahrein

Op de vorige bijeenkomst hadden de landen de oprichting aangekondigd van een platform om de samenwerking te verbreden op gebieden als veiligheid, schone energie, toerisme en gezondheid. Naast de versteviging van de samenwerking werd besloten tot een jaarlijkse bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van deze zes landen.

Lees ook: Israël herhaalt steun Marokkaanse Sahara

Maandag verklaarde de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken voor het Midden-Oosten, Yael Lempert, dat de deelnemende landen "een nieuw regionaal kader voor samenwerking [...] en concrete initiatieven," willen opzetten. "Wij werken ook aan verschillende initiatieven om de vrede te bevorderen," voegde zij eraan toe. Daartoe behoren "initiatieven die het Palestijnse volk ten goede komen en de kwaliteit van zijn leven verbeteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team