Zoeken

Pedro Sanchez beschuldigd van "onderdanigheid" aan Marokko

25 april 2022 - 11:40 - Marokko

©

Vox blijft aandringen op de toetreding van Sebta en Melilla tot de NAVO omdat het Marokko niet vertrouwt, ook al zijn de diplomatieke betrekkingen met Spanje hersteld en is de samenwerking tussen de twee landen hervat.

De extreem-rechtse partij wantrouwt Marokko nog steeds en dringt er daarom op aan dat Sebta en Melilla toetreden tot de NAVO. In maart van dit jaar benaderde Vox de Spaanse regering en vroeg of alle NAVO-lidstaten op de hoogte waren gebracht van de schending van de territoriale integriteit die Spanje voortdurend te verduren heeft door de doorbraak van migranten in de autonome steden, aldus Ceuta Al Dia.

Lees ook: Grens Sebta met Marokko "in nabije toekomst" heropend

Volgens het Vox-parlementslid voor Sebta, Teresa López, gebruikt Marokko illegale immigratie om "druk uit te oefenen op Spanje om in zijn eigen belang te handelen". Het parlementslid is van mening dat de Marokkaanse dreiging een constante is en wees erop dat de Spaanse regering, als lid van de NAVO, de plicht heeft te overleggen met de bondgenoten "wanneer de territoriale integriteit, de politieke onafhankelijkheid of de veiligheid van een van de partijen wordt bedreigd".

Door de NAVO niet in te lichten over de situatie in de twee steden, gedoogt Spanje volgens de extreem-rechtse partij de doorbraken van migranten niet alleen, maar moedigt ze zelfs aan. López vroeg de regering waarom de NAVO niet op de hoogte was gebracht van de situatie. In antwoord daarop zei de regering dat een wijziging van het NAVO-verdrag "niet op de agenda staat".

Lees ook: Marokko zal Sebta en Melilla vroeg of laat opeisen

"Met dit korte maar duidelijke antwoord van de regering is er geen twijfel meer mogelijk dat Pedro Sanchez niet wil dat Sebta en Melilla deel gaan uitmaken van de NAVO," concludeert Vox, opmerkend dat het antwoord van de regering een verder bewijs is van haar "onderdanigheid" aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team