Zoeken

Marokko verwerpt opnieuw normalisatie met Israël

25 augustus 2020 - 17:00 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani heeft zondag een normalisatie van de betrekkingen van Marokko en Israël verworpen.

In een verklaring aan de leden van zijn politieke partij, de PJD aan de macht in Marokko, houdt El Othmani vol dat een normalisatie van de betrekkingen, de "zionistische staat" enkel zal aanmoedigen om de schendingen van de rechten van het Palestijns volk voort te zetten.

De verklaringen van het regeringshoofd komen enkele dagen voor het verwacht bezoek van Jared Kushner, adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, aan Marokko, Israël en meerdere andere landen in het Midden-Oosten.

Kushner komt in Marokko over de normalisatie van de betrekkingen met Israël spreken en hoopt het koninkrijk te kunnen overtuigen om het pad van de Verenigde Arabische Emiraten te volgen. Vóór zijn bezoek zal ook de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo meerdere Golfstaten bezoeken om het onderwerp te bespreken.

Volgens radio Kan is Marokko het volgend islamitisch land dat zijn betrekkingen met Israël zal normaliseren. De reeds bestaande informele toeristische en commerciële uitwisselingen met Israël maken van Marokko namelijk de beste kandidaat voor een normalisatie. Door zijn diplomatieke betrekkingen met Israël te herstellen zou Marokko ook de samenwerking met de Verenigde Staten verbeteren en de steun krijgen van Washington in het Sahara-dossier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team