Zoeken

Marokko: veel kritiek rond bezoek schoonzoon Trump

5 september 2020 - 15:30 - Marokko

©

In Marokko hebben meerdere verenigingen, politieke partijen, vakbonden en academische verantwoordelijken met een petitie, het gepland bezoek van Jared Kushner, adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, aan de kaak gesteld.

"Palestina is niet te koop, noch ruilbaar" is de naam van het initiatief dat tot doel heeft de campagne van de Verenigde Staten voor de normalisatie met Israël te bestrijden. Het bezoek van Jared Kushner en de pogingen van Washington om Marokko te dwingen de betrekkingen te normaliseren, worden door de initiatiefnemers sterk veroordeeld.

Marokkanen verwerpen volgens de ondertekenaars "het ongewenst bezoek van Kushner" en beschouwen zijn aanwezigheid op het Marokkaans grondgebied als "onaanvaardbaar".

De petitie heeft de steun gekregen van verschillende instanties, waaronder de verenigingen voor het Palestijnse volk en tegen de normalisatie met Israël, de MUR beweging, de drie partijen van de Democratisch Linkse Federatie, de Marokkaanse Persbond, en de UMT en CDT vakbonden.

Jared Kushner bezocht in de afgelopen weken Tel-Aviv, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Bahrein en Qatar. De schoonzoon van Donald Trump was op 28 mei 2019 al door Koning Mohammed VI in Salé ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team