Zoeken

Telefonisch gesprek Biden en Netanyahu stelt Marokko gerust

21 februari 2021 - 19:20 - Marokko

©

Joe Biden heeft afgelopen woensdag tijdens een telefonisch gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu laten weten dat de Verenigde Staten de recente normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en meerdere Arabische en moslimlanden blijven steunen. Een geruststelling voor Marokko.

Terwijl Algerijnse lobby’s actie voeren om de erkenning van de Marokkaanse Sahara in ruil voor de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël door de Verenigde Staten terug te draaien, blijkt de nieuwe Amerikaanse president geen verandering te willen brengen in het beleid van zijn voorganger op dit gebied.

Biden bevestigde "de Amerikaanse steun aan de recente normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en de landen in de Arabische en islamitische wereld" en benadrukte "het belang om te werken voor de vrede in heel de regio, inclusief tussen Israëliërs en Palestijnen". Dat staat in een persverklaring van het Witte Huis.

Eind januari had de nieuwe Amerikaanse staatssecretaris voor Buitenlandse zaken Antony Blinken tijdens een gesprek met zijn Israëlische ambtsgenoot Gabi Ashkenazi al op de normalisatie van de betrekkingen van Israël en vier Arabische landen gereageerd. Hij had toen de Akkoorden van Abraham tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko verwelkomd. "Het is in het belang van de Verenigde Staten om dit proces voort te zetten, ook onder Biden", verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team