Zoeken

Hamas reageert op normalisatie Marokko en Israël

26 december 2020 - 13:40 - Marokko

©

De Palestijnse organisatie Hamas veroordeelt de overeenkomst om de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël te normaliseren.

"Wij veroordelen de ondertekening van de overeenkomst tussen Marokko en de [Israëlische] bezetting om hun betrekkingen te normaliseren. We zien dit als een grote teleurstelling voor het Palestijnse volk en hun zaak", schreef Sami Abu Zuhri, woordvoerder van Hamas op Twitter.

Ook is de Hamas ontevreden over het feit dat juist premier Saadeddine El Othmani, die ook secretaris-generaal is van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), deze overeenkomst heeft ondertekend. Voor de Hamas is dit een grote nederlaag voor de islamistische partij. "We roepen op om deze blunder te corrigeren om zo de positie van Marokko en de geschiedenis van de partij in stand te houden", voegde Zuhri toe.

Dinsdag ontving Koning Mohammed VI een delegatie bestaande uit Jared Kushner, senior adviseur van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, Meir Ben-Shabbat, Israëls nationale veiligheidsadviseur en Avrahm Joel Berkowitz, assistent van de president van de Verenigde Staten en speciale vertegenwoordiger voor internationale onderhandelingen. Na de bijeenkomst hebben Marokko, de Verenigde Staten en Israël een gezamenlijke verklaring ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team