Zoeken

Marokko: vertrek Ryanair heeft impact op vijf routes

21 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Als gevolg van het aangekondigde vertrek van Ryanair uit Marokko in mei 2022, wegens onenigheid met de Marokkaanse overheid, worden vijf routes naar Tanger definitief gesloten.

Vanaf mei zal Ryanair naar verwachting geen vluchten meer uitvoeren tussen Tanger en Malaga, Valencia en Sevilla in Spanje en Bergamo Airport in Milaan, Italië. De Ierse low-cost maatschappij heeft aangekondigd dat ze haar activiteiten in Marokko definitief zal stopzetten wegens voortdurende conflicten met de Marokkaanse overheid, meldt Ceuta TV.

Lees ook: Op een privé-vlucht naar Marokko voor 2000 €

De luchtvaartmaatschappij betreurt het "plotselinge" besluit van Marokko om zijn luchtgrenzen te sluiten om Covid-19 te bestrijden. Volgens haar hebben deze maatregelen ernstige schade berokkend, vooral omdat haar verplichtingen tegenover duizenden klanten niet konden worden uitgevoerd.

Een paar weken geleden kondigde Ryanair de opschorting aan van alle vluchten van en naar Marokko tot 1 februari 2022. De luchtvaartmaatschappij rechtvaardigde haar besluit door het "gebrek aan duidelijkheid van de Marokkaanse regering bij het verhinderen van het luchtverkeer" en benadrukte dat al 160.000 klanten door het besluit getroffen zijn.

Lees ook: Ryanair overweegt Marokkaanse markt te verlaten

Het vertrek van Ryanair zal een negatief effect hebben op het Marokkaanse toerisme, waarschuwen deskundigen. Miljoenen toeristen maken gebruik van de diensten van de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij om het koninkrijk te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team