Zoeken

Villa’s in Casablanca verhuurd voor 250 dirham

24 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging voor de bescherming van publiek geld hekelt de lage huurprijzen van gemeentelijke villa’s in Casablanca. Sommige villa’s worden voor slechts 250 dirham per maand verhuurd, wat de stad kostbare inkomsten ontneemt. De vereniging roept de gemeenteraad op om haar strategie voor het mobiliseren van lokale middelen te herzien.

In een brief aan de gemeente Casablanca wijst de regionale afdeling van de vereniging op het feit dat diverse gemeentelijke eigendommen, waaronder villa’s, worden verhuurd voor spotprijzen van 250 dirham per maand. Dit gebrek aan valorisatie van gemeentelijk erfgoed kost de stad veel geld, aldus de vereniging. Ze roept de autoriteiten op om deze eigendommen beter te benutten, de huurprijzen te verhogen en correcte huurcontracten af te sluiten met de huurders.

Lees ook: Gratis appartementen in hartje Casablanca

De vereniging dringt er ook bij de gemeente Casablanca op aan om een ​​inventaris op te maken van alle gemeentelijke eigendommen, ze te classificeren en een nieuw systeem voor het beheer en behoud van deze eigendommen in te voeren.

Lees ook: Casablanca "schenkt" 60.000 flats om sloppenwijken uit te roeien

Karim Al-Kalaibi, vicevoorzitter van de arrondissementsraad van Ain Sebaa en lid van de gemeenteraad van Casablanca, verklaarde aan de krant 24 dat volgens een studie die door de vorige gemeenteraad is besteld, de stad meer dan 14.000 eigendommen bezit. De verhuur van deze eigendommen zou de gemeente jaarlijks 4 miljard dirham kunnen opleveren. Deze aanzienlijke inkomsten zouden de gemeente in staat stellen om ontwikkelingsprojecten te realiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team