Zoeken

Marokko: PCR-test voor reizigers blijft verplicht

19 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

In antwoord op het verzoek van een aantal professionals van de toeristische sector om de PCR-tests voor reizigers af te schaffen, meldt de Marokkaanse regering dat de maatregel "tot nader order" van kracht blijft.

De verplichting wordt gehandhaafd omwille van de toename van het aantal besmettingsgevallen in verschillende Europese landen, zegt een regeringsbron aan Le360. Bezoekers die naar Marokko komen moeten een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur kunnen voorleggen wanneer ze uit het vliegtuig stappen.

Lees ook: Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

"Marokko blijft zich voorzichtig positioneren ten aanzien van de pandemie. Onlangs is er opnieuw een toename van het aantal coronabesmettingen in Frankrijk, Duitsland en zelfs in China. Daarom blijft de negatieve PCR-test gehandhaafd bij aankomst aan de Marokkaanse grensposten, met name de luchtposten. Het blijft een nuttige maatregel tegen het risico van besmetting," legt dezelfde bron uit.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders starten petitie tegen inreismaatregelen Marokko

De regeringsbron voegt eraan toe dat "we reeds een reeks maatregelen hebben versoepeld, met name op luchthavens, maar dat we bepaalde maatregelen, zoals de PCR-test, handhaven omdat het virus nog steeds aanwezig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team