Zoeken

Marokko: pleidooi voor volledige opheffing gezondheidsbeperkingen

27 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Professor Azeddine Ibrahimi, lid van het Technisch en Wetenschappelijk Comité, pleit voor een snelle terugkeer naar het normale leven. Gezien de epidemiologische situatie in Marokko en het succes van de vaccinatiecampagne, beveelt de deskundige aan de gezondheidsbeperkingen volledig op te heffen.

De Marokkanen die de aanbevelingen van de overheid hebben opgevolgd en aan de inentingscampagne hebben deelgenomen, hebben offers gebracht en het is nu tijd dat hun belofte om weer een normaal leven te leiden, wordt ingelost. Dit is de kern van de oproep van het hoofd van het biotechnologisch laboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat.

Lees ook: Marokko bespreekt einde mondmaskerplicht

De deskundige verklaart op zijn Facebook-pagina dat het koninkrijk over alle aanwijzingen beschikt om geleidelijk terug te keren naar het normale leven. "Misschien is het tijd om met een tijdschema te komen, waarbij rekening wordt gehouden met alle indicatoren.... Alle Marokkanen willen en verlangen naar een uitweg uit de mentale afmatting door de onzekerheid over de toekomst", schreef hij.

Volgens professor Ibrahimi beantwoordt Marokko aan de wetenschappelijke basiscriteria die door de meeste landen worden gehanteerd bij de bekendmaking van hun tijdschema’s. Hij noemt als voorbeelden het verlichten van de druk op intensive care-afdelingen en een vermindering van het aantal infecties, waardoor het virus onder controle zou kunnen worden gehouden zonder het risico van een "nieuwe pandemie".

Lees ook: Marokko stelt Covid-19 gelijk aan seizoensgriep

Professor Ibrahimi adviseert bijgevolg om enkele weken voor de heilige maand het tarawih-gebed in moskeeën te verrichten. Uiteindelijk suggereert hij een versoepeling van het hygiëneprotocol in scholen, omdat hij van mening is dat dit een psychologische uitwerking heeft voor het dragen van mondmaskers door kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team