Zoeken

Marokko verscherpt controles op luchthavens

26 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft besloten de systemen voor de controle van passagiers op luchthavens te versterken. De procedure zal nu worden aangevuld met een analyse van elektronische gegevens die worden verzonden, nog voordat passagiers op hun bestemming aankomen.

De nieuwe maatregel is vervat in decreet nr. 2.21.624, om artikel 212 van de code van de burgerluchtvaart uit te voeren. Het decreet is aangenomen en gepubliceerd in het Staatsblad. De tekst maakt deel uit van de maatregelen die worden genomen in de strijd tegen het terrorisme en de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad. Het is tevens afgestemd op de richtlijnen en normen van internationale systemen die daarmee verband houden, schrijft Aujourd’hui Le Maroc.

Lees ook: Marokko traint voor nucleaire veiligheid

Een nationaal centrum zal zorgen voor de verwerking van informatie over passagiers en vluchten. De dienst wordt opgericht onder de autoriteit van de directeur-generaal van Nationale Veiligheid en moet informatie verzamelen die wordt ontvangen van luchtvaartmaatschappijen en exploitanten van vliegtuigen voor algemene luchtvaart. Het centrum zal zorgen voor de verwerking, analyse, uitwisseling en bewaring van de informatie.

Lees ook: Bab Sebta uitgerust met röntgenscanner

Voortaan zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht de API (Advanced Passenger Information) en PNR (gewone passagiersgegevens) betreffende binnenlandse en internationale commerciële vluchten te sturen naar de overheidsinstanties en moeten alle vluchten aan deze procedures onderworpen worden. Volgens artikel 3 van het decreet zal het hoofd van het centrum worden aangewezen door de directeur-generaal van de Nationale Veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team