Zoeken

Marokko traint voor nucleaire veiligheid

25 augustus 2022 - 11:40 - Marokko

©

Het Marokkaans Agentschap voor Nucleaire en Radiologische Veiligheid en Beveiliging (AMSSNuR) organiseert opleidingen over nucleaire veiligheid voor verschillende Afrikaanse landen. De opleiding vindt plaats in het kader van de uitvoering van het samenwerkingsprogramma van Marokko met het Internationaal Energieagentschap (IEA).

In totaal nemen 25 verantwoordelijken uit de Democratische Republiek Congo, Burkina Faso, Ivoorkust, Egypte, Ethiopië, Ghana, Kenia, Nigeria, Senegal en Tunesië, samen met nationale stakeholders, deel aan een opleidingssessie over nucleaire beveiliging.

Lees ook: Marokko, regionale leider in strijd tegen nucleaire dreiging

De opleiding ging op 22 augustus van start in het hoofdkantoor van het AMSSNuR en loopt tot 31 augustus. De opleiding is bedoeld om knowhow en beproefde methoden uit te wisselen in overeenstemming met de aanbevelingen van het IEA, aldus het agentschap in een persbericht.

Lees ook: Royal Armed Forces nemen deel aan decontaminatie-oefening

De deelnemers krijgen tijdens de opleiding een rondleiding in de kernreactor die wordt geëxploiteerd door het Nationaal Centrum voor Kernenergie, Wetenschap en Technologie (CNESTEN). Zij zullen tevens kennis kunnen nemen van het controleprogramma dat AMSSNuR aan het centrum heeft aanbevolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team