Zoeken

Marokko verlengt noodtoestand met drie weken

19 mei 2020 - 10:00 - Marokko

©

Marokko heeft maandag besloten om de sanitaire noodtoestand met drie weken te verlengen. Het koninkrijk zit sinds medio maart in lockdown om de coronavirus pandemie te remmen.

Het einde van de noodtoestand stond oorspronkelijk op 20 mei gepland. Premier Saadeddine El Othmani liet maandagavond echter weten dat de noodtoestand tot 10 juni zal blijven gelden.

Volgens het regeringshoofd tonen alle cijfers aan dat de situatie is verbeterd, maar het aantal nieuwe gevallen blijft te hoog om een versoepeling van de maatregelen op 20 mei in te voeren.

Het streng coronabeleid van Marokko zou tussen 300.000 en 500.000 besmettingen en 9000 en 15.000 doden hebben helpen voorkomen. Zorgwekkend is het aantal clusters die in de afgelopen dagen werden geregistreerd binnen families en in industriële zones.

De regering vreest dat de viering van het einde van de Ramadan een toename van het aantal nieuwe besmettingen met zich meebrengt als de lockdown wordt versoepeld. Tijdens Eid ul-Fitr zijn familiebezoeken, samenkomsten en reizen namelijk de norm.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team