Zoeken

Marokko verlengt noodtoestand tot 10 september

6 augustus 2020 - 21:20 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft donderdag besloten om de sanitaire noodtoestand opnieuw met één maand te verlengen tot 10 september dit jaar als onderdeel van de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Het besluit om de noodtoestand opnieuw te verlengen werd donderdag tijdens een regeringsraad genomen. De noodtoestand was voor het eerst medio maart afgekondigd.

Dankzij de noodtoestand heeft de regering het recht om "uitzonderlijke maatregelen" te treffen via decreten om de pandemie te bestrijden.

Tijdens de regeringsraad werd ook de invoering van een boete van 300 dirham besloten voor de niet naleving van de sociale afstand.

Om de druk op ziekenhuizen te verlichten werd daarnaast bepaald dat coronapatiënten die geen symptomen vertonen en niet tot een risicogroep behoren, thuis moeten worden verzorgd. Maandag werd ook het verlof van medisch personeel "tot nader order" opgeschort.

De grenzen blijven voorlopig gesloten voor buitenlanders en acht grote steden blijven in lockdown zolang het aantal nieuwe besmettingen niet daalt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team