Zoeken

Marokko overweegt nieuwe verlenging lockdown

7 juni 2020 - 12:50 - Marokko

©

De Marokkaanse regering wil de sanitaire noodtoestand voor een derde keer verlengen. Het einde van de noodtoestand staat voorlopig op 10 juni gepland.

Deze nieuwe verlenging zou het gevolg zijn van de nog steeds zorgwekkende epidemiologische situatie in het land en de vele bedrijven die nog niet in staat of niet bereid zijn om al hun werknemers te laten testen.

Le360 bericht dat de verlening van de lockdown op woensdag 10 juni door premier Saadeddine El Othmani zal worden aangekondigd.

Volgens het medium zal de sanitaire noodtoestand tot het einde van de maand juni worden verlengd en wordt een vierde verlenging niet uitgesloten.

"We willen de positieve resultaten die tot dusver zijn behaald in de strijd tegen het coronavirus niet verliezen, omdat de zes indicatoren, waaronder de sterfte-, besmettings- en genezingscijfers, momenteel allemaal uitstekend zijn.", zegt een overheidsbron. Verschillende bedrijven weigeren bovendien hun personeel te testen vanwege de kosten dat dat zou vertegenwoordigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team