Zoeken

Marokko: verkozenen na 8 jaar berecht voor verduistering

25 februari 2023 - 14:00 - Marokko

©

Verschillende verkozenen die door de tweede kamer belast met financiële misdrijven zijn veroordeeld, staan opnieuw voor de rechter. Het gaat om de president van de regio Oriental en die van de gemeentevoorzitter van Oujda, die worden vervolgd voor de verduistering van publiek geld.

De Hoge Raad heet besloten om Abdenbi Bioui, president van de regio Oriental en leider van de RNI, Omar Hjira, parlementslid en gemeentevoorzitter van Oujda, en Lakhdar Haddouch, president van de prefectuurraad van Oujda, opnieuw te berechten.

Lees ook: Ex-ambassadeur Marokko veroordeeld voor verduistering

Bij de opening van het proces afgelopen woensdag heeft de rechtbank besloten om de zitting uit te stellen tot 22 maart, om de rest van de verdachten te kunnen dagvaarden, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marrakech: commissaris veroordeeld wegens verduistering en afpersing

Volgens dezelfde bron vonden de feiten acht jaar geleden plaats. Zeventien personen, waaronder drie verkozenen, ambtenaren, ingenieurs en ondernemers, werden gearresteerd en vervolgd voor het verduisteren van 240 miljoen dirham. De verdachten waren op borgtocht vrijgelaten in afwachting van hun proces.

Bladna.nl