Zoeken

Marokkaanse ex-minister in hechtenis

30 april 2023 - 23:00 - Marokko

©

Mohamed Moubdii, burgemeester van van Fkih Ben Saleh en parlementslid van de Volksbeweging (MP), is gearresteerd op verdenking van financiële misdaden. De politicus werd samen met dertien andere verdachten aangehouden, waaronder ondernemers die opdrachten toegekend hebben gekregen van zijn gemeente.

De voormalige minister van Openbare diensten wordt beschuldigd van verkwisting van overheidsfondsen, verduistering van publiek geld, deelname aan criminele organisaties en andere aanklachten. Hij en zeven andere verdachten werden in hechtenis genomen in de Oukacha gevangenis, terwijl de andere zes voorwaardelijk werden vrijgelaten na de intrekking van hun paspoort.

Lees ook: Marokko: ex-minister staat terecht voor financiële onregelmatigheden

De onderzoeksrechter besloot alle arrestanten te vervolgen voor vermeende financiële misdaden die zijn begaan in het kader van het beheer van de gemeente Fkih Ben Saleh. De datum van hun ondervraging door de onderzoeksrechter zal later worden vastgesteld.

Lees ook: Marokko: ex-minister rechtvaardigt dure bruiloft zoon

Mohamed Moubdii, tevens voorzitter van de commissie Justitie en Wetgeving in de eerste kamer van het parlement, had woensdag, een dag voor zijn arrestatie, zijn ontslag aangekondigd na te hebben vernomen dat hij zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Voor zijn partij blijft Moubdii onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team