Zoeken

Marokko lanceert vaccinatiepaspoort

7 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Op advies van het Marokkaanse wetenschappelijke comité hebben de Marokkaanse autoriteiten besloten om een vaccinatiebewijs in te voeren voor alle Marokkanen die volledig gevaccineerd zijn.

Hiermee komt er voor mensen die gevaccineerd zijn of een coronabesmetting hebben doorstaan een einde aan de reisbeperkingen. Vanaf 7 juni kan het vaccinatiebewijs worden gedownload op de website liqahcorona.ma.

De Marokkaanse autoriteiten hebben in een persbericht laten weten dat het nieuwe vaccinatiebewijs wordt erkend als een officieel document waarmee de houders niet langer gebonden zijn aan de reisbeperkingen binnen het koninkrijk en in het buitenland.

Het bewijs van vaccinatie is voorzien van een QR-code waarmee de echtheid van het document kan worden geverifieerd. Het is mogelijk om het document uit te printen, maar er is ook de optie om de digitale versie van het vaccinatiebewijs op een smartphone te gebruiken. Ook wordt er in het persbericht gemeld dat Marokkanen een vaccinatiebewijs af kunnen halen bij de locatie waar ze de inentingen tegen het coronavirus hebben ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team