Zoeken

Start verkiezingscampagne in Marokko

27 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

De campagne voor de regionale en lokale verkiezingen op 8 september, is op donderdag 26 augustus officieel begonnen in Marokko. De termijn voor de indiening van kandidaturen is woensdag verstreken en vindt plaats in een context die wordt gekenmerkt door de coronapandemie.

Via een persbericht brengt het ministerie van Binnenlandse Zaken de maatregelen en procedures met betrekking tot de coronapandemie in herinnering. De coronamaatregelen moeten strikt worden nageleefd, aldus de afdeling van Abdelouafi Laftit, die daarbij de nadruk legde op een strikte handhaving van sancties in geval van niet-naleving.

Lees ook: Marokko: verkiezingen gehandhaafd op 8 september

Zo mogen openbare verkiezingsbijeenkomsten in gesloten en open ruimten uit niet meer dan 25 mensen bestaan. Er mogen ook geen verkiezingsfestiviteiten of tenten in de openbare ruimte worden opgezet.

Daarnaast moeten kandidaten de plaatselijke autoriteiten op de hoogte stellen van hun reisroutes wanneer zij de straat opgaan. Het is ten strengste verboden om folders uit te delen op straat, in de openbare ruimte of aan de deur.

Bladna.nl