Zoeken

Marokko: valse substituut procureur-generaal opgepakt

8 september 2021 - 18:20 - Marokko

©

En valse plaatsvervangende procureur-generaal is door de gerechtelijke politie in Berrechid gearresteerd. De man was actief in Casablanca en is een bekende van de politie en de justitie.

Al Akhbar bericht dat meerdere slachtoffers aangifte hadden gedaan van oplichting tegen de vijftiger en een vrouw. De man deed zich voor als plaatsvervangende procureur-generaal om de slachtoffers op te lichten. Het onderzoek was aan de politie in Berrechid toevertrouwd.

Lees ook: Valse rechter opgepakt bij wegversperring in Marrakech

Door zijn mobiele telefoon te traceren wist de politie de verdachte te lokaliseren, wat leidde tot zijn arrestatie vorige week.

Tijdens een huiszoeking bij de arrestant vonden de agenten documenten van de slachtoffers aan wie hij een baan had beloofd of nog een bemiddeling in een rechtszaak. De man werd in bewaring gesteld en gaf de namen van zijn medeplichtigen, waaronder de vrouw die als tussenpersoon fungeerde tussen de slachtoffers en de valse substituut van de procureur-generaal.

Lees ook: Oplichter doet zich voor als vriend adviseur Mohammed VI

De verdachte is reeds bekend bij de politie voor andere oplichtingszaken en identiteitsdiefstal. Hij werd zaterdag in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor functiediefstal. Tegen zijn medeplichtigen werd een nationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team