Zoeken

Tiznit: studenten handelden in valse bankbiljetten

23 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Manschappen van de gerechtelijke politie van Tiznit hebben drie valsemunters gearresteerd die valse bankbiljetten ter waarde van 200 dirham in omloop brachten. De verdachten zijn drie studenten.

Voorlopig onderzoek wees uit dat de drie minderjarigen de kamer van een van hen hadden omgebouwd tot een werkplaats voor het vervaardigen van vals geld. Ze gebruikten zowel technologische als traditionele apparatuur, meldt Assabah.

Lees ook: Marokkaanse politie maakt einde aan handel in valse geldbriefjes

Na de arrestatie van een van de leden werd het netwerk ontmanteld. Deze probeerde met een vals briefje van 200 dirham te betalen. De winkelier ontdekte het en belde de politie. De valsmunter werd ter plaatse gearresteerd. Op het politiebureau gaf hij zijn twee handlangers aan, die werden opgespoord en later opgepakt. Tijdens een huiszoeking in het huis van de ouders van de bendeleider, namen de onderzoekers verschillende apparaten in beslag, waaronder een printer en een speciale lijmoplossing.

Lees ook: Marokko: buitenlanders met vals geld betrapt

Een onderzoek is gestart onder toezicht van de procureur des Konings om het aantal slachtoffers, de hoeveelheid valse bankbiljetten en mogelijke medeplichtigen van de criminele bende vast te stellen. De beschuldigden zijn onder toezicht geplaatst tot ze voor de rechtbank van eerste aanleg in Tiznit worden voorgeleid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team