Zoeken

Opnieuw vervalsingsnetwerk covid-testen opgerold in Marokko

15 september 2021 - 12:40 - Marokko

©

De politie in Fez is erin geslaagd een criminele organisatie op te rollen die gespecialiseerd was in de verkoop van valse PCR-testen. De organisatie stond onder leiding van een valse verslaggever-fotograaf.

Het onderzoek kwam op gang na de inbeslagname van meerdere valse PCR-testen op de luchthaven Fez-Saiss. Reizigers die naar Europa wilden vertrekken hadden de valse testen in een medisch laboratorium in Meknes gekocht.

Lees ook: Nador: opnieuw reizigers betrapt met valse PCR-testen

De politie zette een plan op om de daders op heterdaad te kunnen betrappen. Een politievrouw nam contact op met een medewerkster van het laboratorium, die de valse testen aan de reizigers zou hebben verkocht. Ze vertelde dat ze een vlucht had geboekt en dringend een negatieve PCR-test nodig had. De verdachte bood haar het document aan in ruil voor een bedrag van 600 dirham. Ze werd op heterdaad betrapt toen ze het geld in ontvangst nam.

Lees ook: Oujda: 875.000 dirham onderschept van handel in valse PCR-tests

Enkele dagen later werd een medeplichtige van de vrouw gearresteerd. De verdachte, die de bijnaam "Oog van de Sloughi" draagt, deed zich voor als een verslaggever-fotograaf. Hij leidde het vervalsingsnetwerk in samenwerking met de laboratoriummedewerkster. Hij richtte zich systematisch op toeristen en wereld-Marokkanen die in de regio verbleven om hen valse PCR-testen aan te bieden. In zijn woning werden meerdere valse documenten gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team