Zoeken

Marokko lanceert vaccinatiecampagne voor derde dosis

2 oktober 2021 - 15:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft de lancering aangekondigd van de campagne voor de toediening van de derde vaccinatiedosis tegen Covid-19. Dat gebeurt op aanbeveling van het Technisch en Wetenschappelijk Comité tegen Covid-19.

"Volgens de aanbevelingen van het Technisch en Wetenschappelijk Comité tegen Covid-19 en internationale wetenschappelijke aanbevelingen, zal een derde dosis van het anti-Covid-19-vaccin worden toegediend als onderdeel van de nationale vaccinatiecampagne", geeft het ministerie van Volksgezondheid aan in een persbericht, eraan toevoegend dat de doelgroepen en burgers die het wensen, zullen worden geïnformeerd over de procedures om de derde dosis te kunnen ontvangen.

Lees ook: "Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

Gezien de noodzaak om de immuniteit onder Marokkanen en buitenlanders die in Marokko verblijven te verbeteren, dit zodat ze zichzelf en hun families beschermen tegen een besmetting, wordt iedereen opgeroepen om aan de campagne deel te nemen, aldus de afdeling.

Het ministerie roept de burgers ook aan om zich aan de coronaregels te blijven houden, ook na vaccinatie, om bij te dragen aan de inspanningen om de verspreiding van het virus in Marokko te stoppen en een collectieve immuniteit te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team